Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Griekse premier Tsipras wint vertrouwensstem over akkoord MacedoniŽ - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 16 januari 2019, 22:02

ATHENE (ANP/RTR) - De Griekse premier Alexis Tsipras heeft woensdag een vertrouwensstemming in het parlement gewonnen. Die maakt de weg vrij om een akkoord te ratificeren dat hij vorig jaar met Skopje heeft afgesproken om een al langlopend geschil over de naam MacedoniŽ te beŽindigen.

Tsipras kreeg de steun van 151 parlementariŽrs in het 300 zetels tellende parlement, net genoeg om te voorkomen dat hij vervroegde verkiezingen zou moeten uitschrijven. Hij kondigde de vertrouwensstemming zondag aan, nadat zijn rechtse coalitiepartner Panos Kammenos, leider van de Onafhankelijke Grieken, ontslag nam uit protest tegen het akkoord.

Kammenos kon zich niet vinden in een deal met buurland MacedoniŽ. Dat verandert zijn naam in Noord-MacedoniŽ. Griekse nationalisten vinden dat alleen de Noord-Griekse provincie MacedoniŽ zich zo mag noemen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.