Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 7 februari 2019, 11:23

DEN HAAG (PDC) - Een aantal Nederlandse Europarlementariërs en Tweede Kamerleden gaan vanmiddag in debat over de onlangs verschenen 'Staat van de Europese Unie 2019'.

In dit beleidsstuk, dat elk jaar uitkomt, staat de visie van het kabinet op het Nederlandse lidmaatschap van de Europese Unie en de koers van de Unie. De EU, zo stelt het rapport, is belangrijk voor Nederland. "De Europese Unie is geen vanzelfsprekendheid." In het rapport wordt speciale aandacht besteedt aan thema's als migratie, veiligheid, economie en klimaat.

Traditiegetrouw nemen ook Nederlandse leden van het Europees Parlement deel aan dit debat. Dat is geregeld in artikel 55a van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer.

Bij het debat zullen de volgende Europarlementariërs aanwezig zijn:

Sophie in 't Veld (D66), Hans van Baalen (VVD), Esther de Lange (CDA), Bas Eickhout (GroenLinks), Paul Tang (PvdA), Peter van Dalen (ChristenUnie) en Anja Hazekamp (PvdD).

U kunt het debat vanaf 13.30u live volgen op de website van de Tweede Kamer.

Bron: Tweede Kamer

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.