Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 8 februari 2019, 13:22

BRUSSEL (ANP) - Geneesmiddelen die worden verkocht op doktersvoorschrift moeten vanaf 9 februari zijn voorzien van een speciale streepjescode waarmee de echtheid van het middel kan worden aangetoond. Apotheken, ook online, en ziekenhuizen moeten de code controleren voor ze het geneesmiddel aan een patiënt geven.

De maatregel is bedoeld om vervalsingen van geneesmiddelen tegen te gaan en daarmee de veiligheid en kwaliteit van in de EU verkochte geneesmiddelen te waarborgen. Farmaceuticabedrijven zijn voortaan verplicht een 2D-streepjescode en een antimanipulatiehulpmiddel op de verpakking aan te brengen.

EU-commissaris Vytenis Andriukaitis (Gezondheid): ,,Dit is een extra vangnet om burgers te beschermen tegen de gevaren van niet-toegelaten, ondoeltreffende of gevaarlijke geneesmiddelen.”

Geneesmiddelen die voor 9 februari zonder veiligheidsvoorzieningen zijn geproduceerd, mogen op de markt blijven tot hun vervaldatum.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.