Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 8 februari 2019, 16:22

DEN HAAG (ANP) - Dat EU-president Donald Tusk brexiteers een ,,speciaal plekje in de hel'' toebedenkt, kan volgens premier Mark Rutte geen kwaad. De bij veel Britten slecht gevallen uitlatingen brengen de oplossing voor de patstelling waarin Brussel en Londen verkeren ,,niet verder weg'', denkt Rutte.

De minister-president wil de woorden van Tusk niet overnemen en evenmin becommentariëren. Maar hij begrijpt diens ergernis wel. Rutte voelt ,,natuurlijk ook de groeiende frustraties over de onduidelijkheid over de afwikkeling van de brexit''.

Met nog minder dan vijftig dagen te gaan tot het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, zijn zij het bij lange na nog niet eens over hun scheidingsvoorwaarden. Als ze zonder afspraken uit elkaar gaan, dreigt grote economische schade en hinder voor beide partijen.

Tusk, die de raad van regeringsleiders van de EU voorzit, gaf woensdag lucht aan zijn ongenoegen over de voorvechters van de brexit. Die zouden hun land onbezonnen hebben meegesleurd in een roekeloos avontuur.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.