Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 8 februari 2019, 21:29

ATHENE (ANP) - Het Griekse parlement heeft uiteindelijk ingestemd met de toetreding van Noord-MacedoniŽ tot de NAVO. In de stemming keurden 153 parlementariŽrs het plan goed en 140 stemden tegen. Hiermee is een ruzie over de naam van de voormalige Joegoslavische republiek MacedoniŽ na 27 jaar bijgelegd, meldde de krant Kathimerini.

Jarenlang blokkeerde Athene de toetreding van het in 1991 onafhankelijk geworden MacedoniŽ. Griekenland heeft zelf een regio die zo heet en vreesde dat het buurland in de toekomst daar aanspraken op zou willen baseren. Athene heeft zich ook tegen mogelijk EU-lidmaatschap van MacedoniŽ verzet.

Onlangs is de naam van het Balkanland echter veranderd in Noord-MacedoniŽ. Daar blijken de Grieken mee te kunnen leven. Griekenland wordt het eerste NAVO-land dat met het NAVO-lidmaatschap van Noord-MacedoniŽ instemt.

De NAVO bestaat in april 70 jaar en telt nu 29 leden. Het bondgenootschap werd destijds uit vrees voor de Sovjet-Unie opgericht door de VS, Canada en tien West-Europese landen, inclusief Nederland.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.