Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

In Europa maken Nederlanders zich de grootste zorgen over levensstandaard na pensioen - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 22 februari 2019, 7:57

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders vrezen het meest van alle Europeanen dat hun levensstandaard achteruit zal gaan als ze met pensioen gaan. Dit schrijven ING-economen op basis van een enquête onder bijna 14.700 mensen in Europa, de Verenigde Staten en Australië.

Drie op de tien ondervraagde Nederlanders denken hun huidige levensstandaard op peil te kunnen houden na hun pensioen. Dat is de laagste score in Europa. Gemiddeld denkt 38 procent van de Europeanen zijn leven na pensioen gewoon voort te kunnen zetten. De Europese landen die naast Nederland het grootste aantal ongeruste burgers hebben zijn het Verenigd Koninkrijk en Roemenië.

Van de Nederlandse ondervraagden die daadwerkelijk al met pensioen zijn, zegt vier op de tien voldoende financiële middelen te hebben om dezelfde levensstandaard te houden. Dat niveau is evenwel ook lager dan het Europese gemiddelde, dat rond de 50 procent ligt.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.