Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

De toekomst van Orbáns Fidesz-partij binnen de EVP onder druk - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 22 februari 2019, 11:39

DEN HAAG (PDC) - De fractie van de Europese Volkspartij is verdeeld over het lidmaatschap van de Hongaarse Fidesz-partij. De partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán begon onder andere een campagne waarin voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, het moet ontgelden.

Juncker, ook lid van de EVP, reageerde hierop door te stellen dat de Fidesz-partij uit de EVP moet stappen. Volgens Euractiv.com steunen enkele leden hem hierin, anderen zijn minder meegaand. Tegenstanders van de oproep vrezen dat Orbán en zijn partij zich zullen aansluiten bij Matteo Salvini van het Italiaanse Lega Nord, of Marine Le Pen, leider van Rassemblement National uit Frankrijk.

EVP-lijsttrekker voor de komende Europese Verkiezingen, Manfred Weber zei donderdagavond op de Duitse televisie dat er niet te onderhandelen valt als het gaat om de Europese kernwaarden, ook niet voor Orbán, zowel binnen als buiten de EVP.

Bron: Euractiv, Der Tagesspiegel

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquęte. De uitkomst van deze enquęte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquęte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.