Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 14 maart 2019, 13:39

DEN HAAG (ANP) - Nederland staat welwillend tegenover een mogelijk uitstel van de brexit, maar dan moeten de Britten wel met goede argumenten komen. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken reageert hiermee op de oproep van Europees president Donald Tusk.

Een uitstel zal door het VK moeten worden aangevraagd, benadrukt Blok. ,,Nederland is op zich welwillend maar het is wel van groot belang dat Londen daarbij goed aangeeft waarvoor ze dat uitstel willen gebruiken.''

Tusk wil dat de EU-landen openstaan voor een lang uitstel van de brexit als het Verenigd Koninkrijk het nodig acht zijn brexitstrategie te heroverwegen. De president is vrijdagochtend bij premier Mark Rutte in Den Haag om hierover te praten. Tusk gaat in aanloop naar de Europese voorjaarstop volgende week in Brussel ook naar andere leiders om hen te vragen serieus te kijken naar deze optie.

Het Britse parlement stemt later donderdag over de vraag of May uitstel moet gaan regelen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.