Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Excuses Orban aan EVP voor belediging - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 14 maart 2019, 14:17

BOEDAPEST/DEN HAAG (ANP/DPA/RTR) - De Hongaarse premier Viktor Orban heeft de partijen die zijn aangesloten bij de Europese Volkspartij (EVP), waaronder het CDA, excuses aangeboden. Orban had een aantal leden van de EVP begin maart ,,nuttige idioten'' genoemd. In een brief liet Orban weten dat het hem spijt als hij mensen heeft beledigd met die uitspraak.

Het CDA neemt geen genoegen met de verontschuldigingen. Dit is niet wat we hem kwalijk nemen, aldus een woordvoerster. Ook andere conservatieve en christendemocratische partijen van de EVP, waartoe ook de Duitse regeringspartijen CDU en CSU behoren, zijn niet gerustgesteld. Zij willen vasthouden aan een vergadering op 20 maart, waarin zij zich over het lot van Orbans partij Fidesz binnen de EVP buigen.

Meerdere EVP-partijen hebben om schorsing of uitsluiting van de Fidesz-partij gevraagd wegens haar nationalistische en EU-kritische opstelling. In de brief waarin Orban excuses aanbood, riep hij de EVP op het uitsluiten van Fidesz niet door te zetten.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquęte. De uitkomst van deze enquęte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquęte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.