Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU-parlement verdeeld over handelsoverleg VS - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 14 maart 2019, 14:52

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement is verdeeld over het starten van onderhandelingen tussen de EU en de Verenigde Staten over een beperkt vrijhandelsakkoord. De parlementariërs konden het donderdag niet eens worden over een standpunt.

De Europese Commissie wil snel beginnen met gesprekken over het wegnemen van handelsbarrières en verlaging van de heffingen op industriële en visserijproducten. Het EU-parlement moet een eventuele deal goedkeuren.

Volgens EU-parlementariër Bas Eickhout (GroenLinks) zijn onderhandelingen met de regering-Trump ,,zwaar controversieel'' in het parlement en kan de verdeeldheid invloed hebben op het besluit van de lidstaten om het mandaat dat de commissie nodig heeft goed te keuren. De EU-handelsministers moeten dat formeel nog doen.

De (handels)relaties tussen beide grootmachten staan onder druk door de heffingen die Washington vorig jaar oplegde voor buitenlands staal en aluminium. Onder meer de EU nam direct tegenmaatregelen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.