Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

EU-parlement stemt in met Ier in directie ECB - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
donderdag 14 maart 2019, 16:01

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement heeft de voordracht goedgekeurd van de Ier Philip Lane als directielid van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt. Ook met de benoeming van twee andere mannen in financiële topfuncties in EU-instellingen stemde het parlement in. Een poging van de Groenen de benoemingen uit te stellen vanwege de wanverhouding tussen mannen en vrouwen in de financiële top, strandde.

De groene en de liberale fractie in het EU-parlement wilden eerst garanties van Brussel dat in de toekomst meer vrouwen worden gekandideerd, maar werden overstemd. Wel nam het voltallige parlement een resolutie aan waarin de regeringen, de Europese Commissie en de Eurogroep worden opgeroepen actief te ijveren voor genderevenwicht in financiële topbanen.

Philip Lane, nu nog gouverneur van de Ierse centrale bank, volgt op 1 juni de Belg Peter Praet, de huidige hoofdeconoom van de ECB-directie, op. De EU-leiders moeten dit volgende week op hun top in Brussel formeel bekrachtigen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.