Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Rutte spreekt Juncker aan over nota ItaliŽ - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 22 maart 2019, 17:36

BRUSSEL (ANP) - Premier Mark Rutte heeft er persoonlijk bij voorzitter Jean-Claude Juncker op aangedrongen de geheime nota van de Europese Commissie over de begroting van ItaliŽ openbaar te maken. Dat zei Rutte vrijdag na afloop van de EU-top in Brussel tegen het ANP. ,,Het zou helpen als het besluit transparant werd gemaakt, heb ik hem gezegd.''

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en collega-parlementariŽrs hebben begin maart een formeel verzoek bij de commissie ingediend om de vertrouwelijke nota over haar besluit om ItaliŽ niet te straffen wegens het overtreden van de begrotingsregels te publiceren. Vorige week kwam het antwoord dat de officiŽle deadline van 28 maart voor de behandeling van het verzoek niet wordt gehaald. De commissie zegt dat ze drie weken langer nodig heeft voor intern overleg over ,,de interactie van uw verzoek met de gevestigde praktijk van verspreiding van technische documenteníí.

Rutte: ,,Ik heb Juncker gevraagd eens goed naar de brief te kijken.'' Minister Wopke Hoekstra (FinanciŽn), die het vertrouwelijke document wel heeft gezien, zei eerder dat daaruit blijkt dat het ,,gerechtvaardigdíí was geweest als Rome wel was aangepakt.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.