Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Voor deel pulsvissers verlenging tot 1 juni - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
zaterdag 23 maart 2019, 14:04

DEN HAAG (ANP) - Een deel van de pulsvissers kan nog een paar maanden doorwerken. Verantwoordelijk minister Carola Schouten verlengt eenmalig hun vergunning, schrijft ze aan de Tweede Kamer.

Deze groep vissers kan hun werkzaamheden nu voortzetten tot 1 juni. Het gaat om 37 vaartuigen, bijna de helft van alle Nederlandse kotters die platvissen vangen door middel van stroomstootjes.

Vorige maand stemden de EU-lidstaten voor een verbod op pulsvisserij per 1 juli 2021. Tot die datum mag 5 procent van de Nederlandse kottervloot nog pulstuig gebruiken. De rest van de vergunningen vervalt. Hoeveel er precies overblijven is nog niet bekend.

Medio volgende maand zal het Europees Parlement hier vrijwel zeker mee instemmen. De visserijcommissie van het parlement heeft het groene licht al gegeven voor een verbod.

,,Onterecht en onbegrijpelijk", noemt de bewindsvrouw het verbod op de pulsvisserij in de brief.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.