Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

DNB: Brexit-bedrijven trekken naar Nederland - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
woensdag 10 april 2019, 9:33

AMSTERDAM (ANP) - Door de brexit doen meer financiële instellingen een aanvraag voor een Nederlandse vergunning. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) kreeg de afgelopen zes maanden 35 aanvragen en zogenoemde conceptaanvragen binnen. Daarvan waren er zo'n twintig van bedrijven die vanwege het voorgenomen vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU de oversteek naar het Europese vasteland willen maken.

Van de bedrijven die weg willen uit Londen, ging het in zo'n vijftien gevallen om bedrijven die betaaldiensten aanbieden. Ook verhuisde een flink aantal beleggingsondernemingen naar Nederland, stelt DNB. Daarvoor geeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de vergunningen uit.

Betaalinstellingen waren sowieso enthousiast over de Nederlandse markt. Dat komt onder meer door de nieuwe betaalrichtlijn PSD2, meent DNB. Volgens die regels kunnen consumenten andere bedrijven dan hun bank toegang geven tot hun betaalgegevens. Ook kunnen bedrijven betalingen verrichten namens klanten. In totaal leverde dat zo'n tien aanvragen op.

DNB verwacht dat het aantal aanvragen nog verder toeneemt.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.