Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties

Minister wil geen burgers uit andere EU-lidstaten in het leger toelaten - Flow Kenniscentrum

Flow Kenniscentrum
logo Flow Euro Portal
vrijdag 12 april 2019, 10:48

DEN HAAG (ANP) - Militairen uit andere Europese lidstaten bij de Nederlandse strijdkrachten? Volgens minister Ank Bijleveld van Defensie is dat op dit moment niet aan de orde. Het is ook niet zo makkelijk te regelen.

Ze reageert op het voorstel van regeringspartij D66. Die ziet het toelaten van militairen uit andere EU-landen in het leger als mogelijke oplossing om de personeelstekorten bij Defensie op te vangen. Het plan staat in een D66-visie over Europese militaire samenwerking, waarin opnieuw wordt gepleit voor een Europese krijgsmacht.

,,Er zitten aan een aantal dingen haken en ogen'', aldus Bijleveld over de nota. Ze benadrukt dat ze ook voor sterkere Europese samenwerking is, maar bijvoorbeeld niet voor een Europese krijgsmacht.

Meerdere EU-lidstaten laten al buitenlanders toe in bij hun strijdkrachten. Coalitiepartner VVD laat weten niets te zien in het D66-plan.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.