Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal

bij Woningcorporaties en ...

vrijdag 12 april 2019, 12:58

BRUSSEL/STRAATSBURG (ANP) - Het Zweedse 'klimaatmeisje' Greta Thunberg mag volgende week niet het voltallige Europees Parlement in Straatsburg toespreken. De Groenen en de linkse fractie GUE/NGL hadden hierom gevraagd, maar andere partijen houden het verzoek tegen. De 16-jarige zal daarom dinsdag alleen haar opwachting mogen maken in de milieucommissie van het parlement.

Volgens een woordvoerder van de grootste fractie, de Europese Volkspartij waarvan ook het CDA deel uit maakt, zijn er regels voor wie het parlement mogen toespreken. ,,Als de plenaire zitting voor iedereen open zou zijn, zou het snel een puinhoop worden.’’ Zo zijn staatshoofden en premiers wel welkom. Zowel premier Rutte als koning Willem-Alexander hebben al eens een toespraak in het EU-parlement gehouden.

Thunberg mocht in februari wel spreken in het Europees Economisch en Sociaal Comité in Brussel. Een van de toehoorders was Europees Commissievoorzitter Juncker. Volgende week is de laatste plenaire zitting van het EU-parlement vanwege de Europese verkiezingen tussen 23 en 26 mei.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.