Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal

  De betaalbaarheid van woningen is momenteel een van de meest complexe beleidsuitdagingen waarmee onze Europese samenleving wordt geconfronteerd. Hoewel huisvesting zonder enige twijfel bovenaan de politieke agenda staat, worstelen verschillende lagen van beleidsvorming met het vinden en implementeren van oplossingen voor deze uitdaging. Dit is met name het geval voor grote steden waar de mismatch tussen vraag en aanbod het meest extreem is. Housing Europe organiseert samen met het Europees Comité van de Regio’s en de stedelijke regio Lyon de ‘High-level Roundtable discussion’ Bridging the Gap in Affordable Housing op 7 juni in Lyon.

  Deze rondetafel op hoog niveau zal senior ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor huisvesting en stedelijke zaken, vertegenwoordigers van lokale autoriteiten en woningaanbieders, deskundigen en vertegenwoordigers van internationale organisaties samenbrengen om ervaringen te delen over hoe verder te gaan in het overbruggen van de kloof in betaalbare woningen.

  Het evenement zal ook het werk van het ‘European Review Panel on Affordable Housing’ presenteren. Dit panel dat bestaat uit deskundigen op het gebied van huisvestingsbeleid in Europa, zal data presenteren over de situatie van de betaalbaarheid van woningen in Europa en een antal best practices uit verschillende landen laten zien.

  Inschrijven voor het evenement is mogelijk tot 15 mei.

  Dit evenement vindt plaats tijdens het International Social Housing Festival in Lyon. Een vierdaags evenement (4-8 juni) dat op internationaal niveau het belang benadrukt van de toegang tot geschikte woningen voor iedereen.

  Voor meer informatie en het programma zie deze link

   
  • Home
  Geachte bezoeker,
  De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
  Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
  Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.