Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 17 april 2019, 17:29

STRAATSBURG (ANP) - De Nederlandse Europarlementariër Sophie In ’t Veld wil na de Europese verkiezingen eind mei fractievoorzitter van de Europese liberalen in het parlement worden. De D66-politica hoopt de huidige voorzitter, de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt, op te volgen, zegt ze. Verhofstadt is na de verkiezingen niet meer beschikbaar voor de functie, heeft hij zelf kenbaar gemaakt.

In de fractie van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE) zitten twee Nederlandse partijen, D66 en de VVD. De 55-jarige In ’t Veld is sinds 2004 namens D66 actief in het EU-parlement, en sinds 2009 lijsttrekker. Ze zet zich vooral in voor burgerrechten en privacy. ALDE is nu de vierde grootste fractie in het parlement.

In 't Veld is vooralsnog de enige kandidaat om Verhofstadt als fractieleider op te volgen. De Nederlander Hans van Baalen (VVD) is sinds eind 2015 partijvoorzitter van de ALDE.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.