Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal

bij Woningcorporaties en ...

maandag 6 mei 2019, 13:36

BRUSSEL (ANP) - EU-burgers vinden in groten getale (96 procent) dat er meer actie moet worden ondernomen om de natuur te beschermen, schade aan natuur te herstellen en verlies aan diversiteit van plant- en diersoorten tegen te gaan. Dat blijkt uit een enquête in de 28 EU-landen. Ook vindt 95 procent van de ondervraagden zorg voor de natuur essentieel in de strijd tegen klimaatverandering.

De grootste bedreigingen zijn volgens de ondervraagden lucht-, water- en bodemvervuiling, door de mens veroorzaakte natuurrampen en klimaatverandering. Volgens de Europese Commissie beseffen steeds meer burgers dat ook intensieve land- en bosbouw en overbevissing van de zeeën belangrijke factoren zijn in het verlies van biodiversiteit.

EU-commissaris Karmenu Vella (Milieu): ,,Uit de resultaten van de nieuwe Eurobarometer-enquête blijkt overduidelijk dat EU-burgers inzien dat klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit twee kanten van eenzelfde munt zijn. Ze verwachten dat we optreden.’’

150 wetenschappers uit 50 landen presenteerden maandag een eerste VN-rapport over de stand van zaken in de wereld. Volgens hen worden een miljoen soorten met uitsterven bedreigd en neemt dat aantal toe.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.