Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal

bij De toekomst van werk

maandag 6 mei 2019, 19:59

BRUSSEL (ANP) - Vier Europese hoofdsteden hebben zich in Brussel aangemeld voor de zetel van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA). Het zijn Nicosia (Cyprus), Sofia (Bulgarije), Riga (Letland) en Bratislava (Slowakije). Volgende maand wordt naar verwachting besloten in welke stad de autoriteit zich gaat vestigen.

De nieuwe instantie, waarin nationale arbeidsinspecties aan elkaar worden gekoppeld, moet de naleving van arbeidswetten gaan controleren, zowel nationaal als Europees. De Europese Commissie gaat de aanmeldingen nu eerst beoordelen op criteria als bereikbaarheid, de datum waarop huisvesting beschikbaar is, onderwijsmogelijkheden voor de kinderen van het personeel, toegang tot de arbeidsmarkt voor partners en medische en sociale zorg.

Op 13 juni moeten de lidstaten op basis van de analyse van de commissie stemmen over de kandidaten. Vorige maand stemde het Europees parlement in met de oprichting van ELA.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.