Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
maandag 13 mei 2019, 13:29

BRUSSEL (ANP) - De EU trekt 5 miljoen euro uit voor de bestrijding van de ebola-uitbraak in de Democratische Republiek Congo. Met het geld worden via de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onder meer medische experts, medisch materiaal en preventieve middelen gefinancierd.

Sinds de gevreesde infectieziekte negen maanden geleden de kop opstak in het oosten van het Afrikaanse land zijn meer dan 1000 mensen overleden. De EU heeft sinds vorig jaar 17 miljoen euro voor humanitaire hulp beschikbaar gesteld. ,,De EU zal steun blijven geven zo lang dat nodig is’’, aldus commissaris Christos Stylianides (Humanitaire Hulp).

Veiligheidsproblemen in de opstandige regio Noord-Kivu, waaronder aanslagen op ziekenhuizen, bemoeilijken het werk van artsen en verplegers. Ze vertragen het vaccinatieprogramma en de dagelijkse controle van mensen die mogelijk besmet zijn geraakt met het virus. Dat zijn er ongeveer 12.000.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.