Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
maandag 13 mei 2019, 14:41

BRUSSEL (ANP) - De EU-missie die Oekraïne adviseert op het gebied van politie en justitie wordt met twee jaar verlengd en krijgt er 25 procent meer geld bij. Het extra geld wordt mede gebruikt voor een tweede ‘mobiele eenheid’ die wordt ingezet in het oosten en zuidoosten van het land, waar het Oekraïense leger strijdt tegen pro-Russische rebellen.

De adviezen moeten de Oekraïense autoriteiten helpen bij de hervorming van de politie, veiligheidsdiensten en de justitiële sector, met name het Openbaar Ministerie. Corruptiebestrijding en beter bestuur moeten het vertrouwen van de burgers in het rechtssysteem herstellen. Er worden ook trainingen gegeven.

De in december 2014 gelanceerde missie EUAM loopt in ieder geval door tot 31 mei 2021 en krijgt een budget van 54 miljoen euro, hebben de EU-ministers van Buitenlandse Zaken maandag in Brussel besloten. De operatie telt ruim driehonderd (ongewapende) medewerkers en heeft als hoofdvestiging de hoofdstad Kiev, met ‘veldkantoren’ in Lviv, Charkov en Odessa.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.