Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
maandag 13 mei 2019, 16:22

BRUSSEL (ANP) - De EU-ministers van Financiën schrappen Aruba van de zwarte lijst van belastingparadijzen. Volgens EU-bronnen halen zij Aruba er vrijdag formeel af omdat het zijn fiscale wetgeving heeft aangepast. Ook Barbados en Bermuda worden verwijderd, waardoor de lijst nog twaalf fiscale boosdoeners telt.

Aruba, een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, was in maart op de zwarte lijst gezet, omdat het zich niet had gehouden aan de belofte om het fiscale beleid binnen een jaar te verbeteren. Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) zei toen dat Den Haag Aruba nog had gewaarschuwd ,,tijdig maatregelen te treffen” en niet te rekenen op Nederlandse steun.

De zwarte lijst is alleen voor landen buiten de EU en werd in december 2017 opgesteld na onthullingen over belastingschandalen in de Panama Papers en de Paradise Papers. Het gaat om landen die (bijna) geen vennootschapsbelasting heffen, niet transparant zijn en niet ,,welwillend'' staan tegenover de strijd tegen belastingontwijking.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.