Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
dinsdag 14 mei 2019, 16:53

BRUSSEL (ANP) - De Europese Ombudsman begint een onderzoek naar transparantie bij de Eurogroep, de maandelijkse bijeenkomst van de ministers van FinanciŽn van de eurolanden. Ook wil ombudsman Emily OíReilly dat de invloedrijke werkgroep die alle eurogroepvergaderingen voorbereidt opener wordt. Voorzitter van deze werkgroep (EWG) is de Nederlandse oud-thesaurier-generaal van FinanciŽn Hans Vijlbrief.

In een brief aan eurogroepvoorzitter Mario Centeno schrijft OíReilly dat het om een "hoge kwaliteit van het economische beleid in de eurozone te verzekeren" van belang is dat het publiek en belangenorganisaties tijdig op de hoogte zijn van wat er in Brussel wordt besproken. Ze vraagt daarom de vergadernota's van de EWG altijd te publiceren. De Ierse heeft ook inzicht gevraagd in de aanvragen die zijn ingediend om documenten in te zien.

OíReilly wijst erop dat onder Centenoís voorganger Jeroen Dijsselbloem de Eurogroep in 2016 is begonnen met het publiceren van de agenda en een samenvatting na afloop van elke bijeenkomst. Centeno heeft toegezegd te bekijken hoe de Eurogroep transparanter kan worden.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.