Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 16 mei 2019, 14:13

BRUSSEL (ANP) - Minister Wopke Hoekstra staat positief tegenover het aangekondigde onderzoek van de Europese Ombudsman naar meer openheid bij de Eurogroep. De CDA-bewindsman is zelf lid van de maandelijkse, besloten bijeenkomst van de ministers van Financiën van de negentien eurolanden.

“In zijn algemeenheid heeft juist Nederland met grote regelmaat gehamerd op het belang van meer openheid”, zei hij donderdag in Brussel voor aanvang van de Eurogroep. Voorzitter Mario Centeno heeft al toegezegd te onderzoeken of verdere stappen kunnen worden gezet. Onder zijn voorganger Jeroen Dijsselbloem werd begonnen na afloop van de vergaderingen een samenvatting uit te geven.

De EU-Ombudsman wil ook dat de invloedrijke werkgroep die alle eurogroepvergaderingen voorbereidt opener wordt. Voorzitter van deze werkgroep (EWG) is de Nederlander Hans Vijlbrief.

Vijlbrief zegt het onderwerp “ernstig” te nemen. "Het is belangrijk het juiste evenwicht na te streven tussen transparantie enerzijds en efficiënt bestuur anderzijds. Dat laatste is ook iets wat burgers terecht verwachten van politici, zeker in tijden van crisis’’, vindt hij.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.