Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 17 mei 2019, 0:08

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse jongeren (15 tot 25 jaar) hebben relatief veel vertrouwen in de Europese Unie: meer dan 70 procent. Met het oplopen van de leeftijd daalt dat percentage. Van degenen tussen 65 en 75 heeft nog maar een derde vertrouwen in de EU. Gemiddeld heeft 45 procent van de Nederlanders fiducie in de EU, meldt het CBS.

Aan het begin van dit jaar was iets meer dan de helft van de kiesgerechtigden in Nederland 50 jaar of ouder. Bijna een kwart is 65 of ouder. Een kleine 8 procent mag voor het eerst stemmen voor de Europese verkiezingen.

Van de 13,5 miljoen kiesgerechtigden in Nederland heeft 3,6 procent een niet-Nederlandse nationaliteit maar is wel EU-burger. Dat zijn bijna een half miljoen mensen. Het gaat vooral om Polen (24 procent), op ruime afstand gevolgd door Duitsers (14 procent) en Britten (9 procent). Zij vallen hoofdzakelijk in de leeftijdscategorie 30 tot 40 jaar.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.