Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
maandag 20 mei 2019, 20:48

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China kan terugslaan naar de Verenigde Staten nu dat land het Chinese technologie- en telecombedrijf Huawei op een zwarte lijst heeft geplaatst. Daar heeft de Chinese ambassadeur bij de Europese Unie voor gewaarschuwd. Zhang Ming noemde het gedrag van president Donald Trump "afpersing" en "pesten".

Volgens Zhang misbruiken de VS handelsregels om Huawei "op de knieën te krijgen". "Dit is verkeerd gedrag, dus komt er een noodzakelijk antwoord", liet Zhang weten. "De legitieme rechten en belangen van Chinese bedrijven worden geschaad. China zal dit niet zomaar over zijn kant laten gaan."

De maatregelen van de VS komen nu de onderhandelingen met China over een handelsakkoord lijken te zijn vastgelopen. Trump koos daarbij voor escalatie door de importheffingen op 200 miljard dollar aan Chinese producten te verhogen. Volgens Zhang was het niet de eerste keer dat de VS de "positieve ontwikkelingen" in de handelsgesprekken om zeep hielpen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.