Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
maandag 10 juni 2019, 19:45

LONDEN (ANP/RTR) - In totaal hebben zich tien kandidaten gemeld om premier Theresa May op te volgen. Dat heeft het '1922-comité' van de Conservatieve Partij bekendgemaakt, dat over de verkiezing van een nieuwe partijleider gaat. De kandidaten konden zich tot maandagmiddag melden.

De bekendste kandidaat is voormalig minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Ook de huidige minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt wil de Tories graag leiden. Andere bekende kandidaten zijn minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid en minister van Milieu Michael Gove.

Donderdag mogen Conservatieve parlementsleden al eerste op een van de kandidaten stemmen. Na een aantal afvalrondes, kunnen de leden van de partij in de week van 22 juli kiezen uit de twee overgebleven kandidaten.

May stapte vrijdag op als leider van de Conservatieve Partij, maar ze blijft wel aan als premier van Groot-Brittannië tot de Tories een opvolger voor haar hebben gekozen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.