Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
dinsdag 11 juni 2019, 13:00

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft dinsdag haar bezwaren openbaar gemaakt tegen de al afgeblazen fusie tussen staalreus ThyssenKrupp en de Europese activiteiten van het Indiase TataSteel. ThyssenKrupp trok de plannen een maand geleden in omdat het bedrijf de door Brussel gewenste concessies voor groen licht te ver vond gaan.

De Europese markttoezichthouder bevestigt dat de beoogde fusie de concurrentie zou verminderen en de prijzen voor bepaalde types staal zou verhogen. “Dus om ernstige schade voor industriële klanten en consumenten te voorkomen hebben we de fusie verboden”, aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging). Vooral de verpakkings- en auto-industrie zouden nadelige gevolgen ondervinden.

Beide ondernemingen hadden wel bereidheid getoond bedrijfsonderdelen af te stoten, maar die handreiking wordt als onvoldoende beoordeeld. De economische voordelen zouden volgens de staalbedrijven verdwijnen als nog meer onderdelen zouden worden verkocht.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.