Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 13 juni 2019, 13:30

LUXEMBURG (ANP) - De ministers van FinanciŽn van de eurozone (de Eurogroep) moeten knopen doorhakken over ďhoe ItaliŽ ertoe kan worden bewogen zijn staatsschuld terug te brengen.Ē Dat zei Eurogroep-voorzitter Mario Centeno voor het begin van een vergadering van de EU-ministers in Luxemburg.

De Eurogroep krijgt een eerste toelichting op het rapport van de Europese Commissie over de economische situatie in ItaliŽ en de begrotingsplannen van de regering. Vorige week stelde de commissie dat het ďgerechtvaardigdĒ is om het land op het strafbankje te zetten door een zogenoemde buitensporigtekortprocedure te openen. De staatsschuld dreigt volgend jaar verder op te lopen tot 135 procent van het bruto binnenlands product (bbp), terwijl die volgens de regels niet boven de 60 procent mag zijn.

Minister Wopke Hoekstra wilde niet ďspeculerenĒ over hoe het nu verder gaat. ďIk ga luisteren naar de commissie. Die is aan zetĒ, zei hij in Luxemburg.

EU-commissaris Valdis Dombrovskis (Euro) zei minister Giovanni Tria in de marge van de Eurogroep te spreken om te horen of Rome ďaanvullende maatregelen" in de aanbieding heeft. ďMaar dan moet het om wezenlijke aanpassingen gaan.Ē

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.