Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 13 juni 2019, 19:24

LUXEMBURG (ANP) - De Italiaanse minister van Financiën, Giovanni Tria, verwacht geen 'clash' met de Eurogroep over de begroting van het land. Volgens bronnen rond Tria geeft de meerderheid van de andere eurolanden de voorkeur aan onderhandelingen tussen Rome en de Europese Commissie over een oplossing voor de begrotingsperikelen in plaats van een strafprocedure.

De Europese Commissie lichtte donderdag in Luxemburg tijdens een vergadering van de EU-ministers van Financiën van de eurozone (Eurogroep) een rapport toe waarin ze concludeert dat het “gerechtvaardigd” is om een zogenoemde buitensporigtekortprocedure tegen Italië te openen. Volgens Tria is de economische situatie in Italië echter beter dan in Brussel wordt aangenomen.

Volgens cijfers van de commissie staat de economische groei in het land nagenoeg stil. Daardoor loopt de staatsschuld verder op naar 135 procent van het bruto binnenlands product (bbp), terwijl die hooguit 60 procent mag zijn.

De kwestie wordt waarschijnlijk begin juli door de Eurogroep besproken maar Rome wil nieuwe cijfers van eind juli afwachten.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.