Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 14 juni 2019, 0:01

DEN HAAG (ANP) - De Europese suikerbietenoogst is vorig jaar ruim 15 procent lager uitgepakt dan een jaar eerder. De droge zomer in 2018 had relatief grote gevolgen voor de opbrengst van akkerbouwgewassen zoals de suikerbiet, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In bijna alle 28 EU-lidstaten verminderde de oogst. In Nederland liep de opbrengst met 18 procent terug tot ruim 76 ton per hectare. Daarmee deed Nederland het nog relatief goed. Alleen in Spanje, België en Frankrijk kwamen er meer suikerbieten van een hectare grond. In Polen en Duitsland was de oogst het slechtst. Daar zakte de opbrengst in vergelijking met een jaar eerder met ongeveer een kwart.

Frankrijk bleef suikerbietenkoploper in Europa met een totale oogst van 39,6 miljard kilo. In de hele EU kwam bijna 120 miljard kilo suikerbieten van het land. Nederland was in absolute zin vijfde. Op meer dan 5 procent van de landbouwgrond groeiden in Nederland suikerbieten.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.