Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 14 juni 2019, 12:15

LUXEMBURG (ANP) - De Franse minister Bruno Le Maire en zijn Duitse collega Olaf Scholz zijn dolgelukkig met "het akkoord over een eurozonebudget." "Het is een doorbraak. We hebben een eurozonebegroting vanaf 1 januari 2021", aldus Le Maire tijdens een gezamenlijke persconferentie met Scholz in Luxemburg na afloop van urenlange onderhandelingen over maatregelen om de eurozone crisisbestendiger te maken. "Dit is een mini-revolutie."

Volgens Scholz heeft de EU "een grote sprong" gemaakt. De EU-ministers van Financiën bereikten in de vroege uurtjes een akkoord over wat officieel Begrotingsinstrument voor Convergentie en Concurrentievermogen (BICC) heet, maar door Le Maire en Scholz hardnekkig eurozonebegroting wordt genoemd.

Het bereikte compromis is een uitgeklede versie van het Frans-Duitse plan voor een aparte eurozonebegroting waarin rijkere landen dreigden te gaan betalen voor eurolanden met onverwachte economische tegenslagen. De focus ligt nu op een apart budget binnen de volgende meerjarenbegroting van 2021 tot en met 2027 voor structurele hervormingen en investeringen om de concurrentiekracht van eurolanden te verbeteren.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.