Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
dinsdag 18 juni 2019, 13:18

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump is niet blij met Mario Draghi. De president van de Europese Centrale Bank (ECB) sprak eerder op dinsdag over mogelijke renteverlagingen en andere extra stimuleringsmaatregelen voor de Europese economie. Met zijn opmerkingen heeft Draghi in de ogen van Trump de waarde van de euro gemanipuleerd.

Na de woorden van Draghi daalde de waarde van de euro ten opzichte van de dollar. Trump wees er in een tweet op dat daarmee sprake is van oneerlijke concurrentie. De president stelt dat de ECB, maar ook China en andere economische machtsblokken al jaren de waarde van hun munten manipuleren en daar ook mee wegkomen. Trump bestempelt dat als oneerlijk.

Draghi sprak op het jaarlijkse forum van de centrale bank in het Portugese Sintra. Als gevolg van zijn speech werden ook eerdere verliezen op de Europese aandelenbeurzen omgebogen in plussen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.