Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
dinsdag 18 juni 2019, 17:28

LUXEMBURG (ANP) - De onderhandelingen over toetreding tot de EU met Noord-MacedoniŽ en AlbaniŽ kunnen nog niet beginnen. De voor Europese Zaken verantwoordelijke EU-ministers geven er geen groen licht voor, bleek na afloop van een vergadering in Luxemburg. Een besluit is uitgesteld tot in het najaar.

Vooral Nederland, Frankrijk en Denemarken hebben bedenkingen, ondanks de aanbeveling vorige maand van de Europese Commissie om de gesprekken te beginnen. Daarbij komt dat de Duitse Bondsdag nog niet heeft ingestemd met het begin van onderhandelingen.

Volgens het dagelijks bestuur van de EU hebben beide landen het afgelopen jaar "concrete voortgang" geboekt bij corruptie- en misdaadbestrijding en de hervorming van de rechtspraak. Daarvoor moeten de EU-landen de landen belonen, vindt de commissie.

Nederland heeft vooral bezwaar tegen AlbaniŽ, waarvoor Den Haag onlangs in Brussel zelfs op verzoek van de Tweede Kamer herinvoering van de visumplicht heeft gevraagd in verband met criminaliteit rond Albanezen in Nederland.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquÍte. De uitkomst van deze enquÍte wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquÍte. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.