Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 19 juni 2019, 17:41

BRUSSEL (ANP) - De ChristenUnie en de SGP zitten de komende vijf jaar niet langer in dezelfde politieke groep in het Europees Parlement. De SGP blijft in de fractie van conservatieven en hervormers (ECR) waar ook Forum voor Democratie in zit. Forum-delegatieleider Derk Jan Eppink werd verkozen tot een van de vicefractievoorzitters van de ECR.

“Een vruchtbaar mandaat toegewenst in goede samenwerking met SGP”, gaf vertrekkend Europarlementariër Bas Belder Eppink mee. Bert-Jan Ruissen neemt Belders SGP-plek over. De fundamentalistisch-christelijke partij zou woensdagavond formeel besluiten om in de ECR te blijven.

De ECR telt naar eigen zeggen 62 leden uit vijftien EU-landen. De Poolse regeringspartij PiS (Recht en Rechtvaardigheid) levert de meeste afgevaardigden. Ook de Britse Tories en de Vlaams-nationalistische N-VA zitten erin. Nieuwkomer is de Spaanse radicaal-rechtse partij VOX.

Peter van Dalen van de ChristenUnie verliet de ECR onlangs omdat hij niet wil samenwerken met Forum. Hij is nu onafhankelijk, maar sluit zich mogelijk aan bij de christendemocratische EVP. Het partijbestuur gaat woensdagavond in beraad en maakt donderdag bekend voor welke fractie wordt gekozen, aldus een woordvoerder.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.