Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
maandag 1 juli 2019, 11:06

LUXEMBURG (ANP) - De werkloosheid in de eurozone is in mei wederom licht gedaald, naar 7,5 procent, het laagste niveau sinds juli 2008. Dat was een maand eerder nog 7,6 procent. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.

Volgens Eurostat waren in het eurogebied 12,3 miljoen mensen werkloos. Voor de gehele Europese Unie werd een werkloosheid gemeten van 6,3 procent, een lichte daling ten opzichte van april en het laagste niveau ooit gemeten. Dat komt neer op 15,7 miljoen werklozen.

Nederland kende volgens Eurostat net als in april een werkloosheid van 3,3 procent. De werkloosheid was nog altijd het hoogst in Griekenland. De laagste werkloosheid in de EU werd gemeten in Tsjechië.

Verder waren in de eurozone ruim 2,3 miljoen jongeren werkloos. In alle 28 EU-landen hadden ruim 3,2 miljoen personen jonger dan 25 jaar geen baan.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.