Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
maandag 8 juli 2019, 21:12

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter uitgehaald naar de Britse premier Theresa May vanwege de brexit. Ook wil hij geen contact meer met de Britse ambassadeur in de Verenigde Staten.

"Ik ben altijd erg kritisch geweest over hoe premier May de brexit heeft aangepakt", twittert Trump. "Wat een zooitje heeft zij ervan gemaakt. Ik heb haar verteld hoe ze het moest aanpakken, maar ze besloot haar eigen gang te gaan. Het is goed dat het Verenigd Koninkrijk binnenkort een nieuwe premier heeft."

In een tweede tweet haalt de Amerikaanse president ook uit naar Nigel Kim Darroch, de Britse ambassadeur in de VS. "Ik ken de Britse ambassadeur niet, maar hij is niet geliefd in de VS. We zullen niets meer met hem te maken hebben."

Trump reageert met zijn tweets op het bericht van de Daily Mail zondag over gelekte memo's van Darroch. Daarin zou de ambassadeur tegen de minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt onder meer hebben gezegd dat Trump "incompetent en onzeker" is. Ook noemt de ambassadeur conflicten in het Witte Huis "messengevechten". De memo's zijn vanaf 2017 verstuurd.

Hunt, ook een kandidaat om de nieuwe Britse premier te worden, baalt ervan dat de berichten zijn gelekt. "Hoewel ik het oneens ben met de ambassadeur, moeten onze medewerkers in vertrouwen kunnen zeggen wat ze willen." Hunt heeft een onderzoek ingesteld om erachter te komen wie gelekt heeft.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.