Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
maandag 8 juli 2019, 22:52

ROME (ANP/AFP) - Bij een grote antidopingactie in meerdere landen zijn 234 mensen opgepakt. Dat meldde Europol vorige week. De Italiaanse politie leidde de actie Viribus samen met Griekse collega's, Europol, het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) en het Europees bureau voor fraudebestrijding (OLAF).

Er zijn 3,8 miljoen illegale medicijnen in beslag genomen. Het WADA meldt dat er 17 georganiseerde misdaadorganisaties zijn opgerold.

De actie was gericht tegen het illegaal maken en verhandelen van doping en nepmedicijnen. De politie heeft negen labs gesloten waar doping werd gemaakt. Daarbij is bijna 24 ton grondstoffen in beslag genomen.

Volgens Europol was dit de grootste antidopingactie ooit. Aan het onderzoek deden 33 landen mee, waaronder Nederland. Tien van deze landen zitten niet in de Europese Unie.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.