Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 1 augustus 2019, 12:53

BRUSSEL (ANP) - De Britse premier Boris Johnson en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker spreken elkaar naar verwachting niet eerder dan eind augustus over het geplande vertrek van de Britten uit de EU per 31 oktober. Dat zei een commissiewoordvoerster in Brussel na een eerste bezoek van de nieuwe Britse brexitonderhandelaar David Frost aan het dagelijks bestuur van de EU.

De verwachte ontmoeting tussen Johnson en Juncker zou plaatsvinden in de marge van de G7-bijeenkomst van 24 tot 26 augustus in het Franse Biarritz. "Daar is dan zeker de gelegenheid voor", aldus de woordvoerster. In Biarritz komen de leiders van zeven rijke landen inclusief de Verenigde Staten en Japan bijeen. De EU wordt vertegenwoordigd door Juncker en EU-president Donald Tusk.

Over de inhoud van de gesprekken van Frost met topambtenaren wilde ze niets kwijt. Volgens haar ging het om een "standaard kennismakingsgesprek" en heeft de EU herhaald dat de met premier Theresa May overeengekomen scheidingsovereenkomst niet heronderhandeld kan worden. Er zouden de komende weken geen nieuwe afspraken in de agenda staan.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.