Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 7 augustus 2019, 8:49

Van alle Nederlanders voelt driekwart (77 procent) zich burger van de Europese Unie. Ons land zit daarmee in de middenmoot van EU-landen, blijkt uit de Eurobarometer van de Europese Commissie. Dat is een onderzoek in alle 28 EU-landen, uitgevoerd tussen 7 juni en 1 juli.

Luxemburg voert de lijst aan, daar voelt 93 procent zich EU-burger, gevolgd door Duitsland (88 procent) en Spanje (87 procent). Onderaan staan Griekenland (57 procent), Italië (ook 57 procent) en Bulgarije (52 procent).

Volgens de Eurobarometer is het vertrouwen in de EU op het hoogste niveau sinds 2014, vooral in Letland (72 procent) en Denemarken (68 procent). In Nederland heeft 54 procent van de bevolking vertrouwen in de unie. Ook het vertrouwen in de euro staat op recordhoogte. Ruim driekwart van de ondervraagden is voorstander van de eenheidsmunt.

Grootste zorgen maken EU-inwoners zich over immigratie, klimaatverandering, de economische situatie en terrorisme.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.