Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 7 augustus 2019, 12:34

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie maakt 50 miljoen euro extra vrij voor noodhulp om mensen die zijn getroffen door droogte in de Hoorn van Afrika bij te staan. De aanhoudende droogte heeft volgens de Europese Commissie verwoestende gevolgen voor de beschikbaarheid van voedsel in de regio.

De voedselprijzen zijn in de hele regio gestegen. De humanitaire hulp moet voorkomen dat er een hongersnood ontstaat in de getroffen gebieden, zegt EU-commissaris Christos Stylianides (Humanitaire Hulp).

Voor Somalië is 25 miljoen euro beschikbaar, voor Ethiopië 20 miljoen, voor Kenia 3 miljoen en voor Oeganda 2 miljoen. Het geld is bedoeld voor onder meer voedselhulp, watervoorziening en het tegengaan van acute ondervoeding bij kinderen onder de 5 jaar, zwangere vrouwen en jonge moeders.

Bijna 13 miljoen mensen zijn vanwege de droogte afhankelijk van voedselhulp. Meer dan 4 miljoen kinderen en ongeveer 3 miljoen zwangere vrouwen en moeders zijn ondervoed, volgens de Europese Commissie.

Het hulppakket komt bovenop de 110,5 miljoen euro die de EU in juni vrijmaakte. Het totaalbedrag aan hulp voor de regio sinds vorig jaar staat nu op 366,5 miljoen euro.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.