Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
zaterdag 10 augustus 2019, 9:19
gewijzigd

DEN HAAG (ANP) - Tijdens een grote actie in vrijwel heel Europa tegen mensenhandel en uitbuiting van minderjarigen zijn zeventig mensen opgepakt. Ruim tweehonderd potentiële slachtoffers, onder wie 53 kinderen, zijn tijdens de actie aangetroffen. De volwassenen en de kinderen, die gedwongen moesten werken of bedelen of voor seksueel misbruik waren geronseld, zijn in veiligheid.

De actie, geleid door politiedienst Europol, vond tussen 17 en 23 juni plaats in IJsland, Zwitserland en elf EU-lidstaten, waaronder Nederland. Op vliegvelden, bus- en treinstations, bij veerdiensten en grensovergangen zijn in totaal 127.000 personen en bijna 64.000 voertuigen gecontroleerd.

"De Nederlandse politie heeft bijgedragen aan deze pan-Europese actie. Een persoon met de Belgische nationaliteit is in Nederland aangehouden. Deze persoon wordt verdacht van smokkel van twee minderjarigen met als mogelijk doel criminele uitbuiting", aldus een politiewoordvoerster. "Er is veel informatie verzameld en uitgewisseld en dat kan leiden tot nieuwe onderzoeken, in Nederland of in het buitenland."

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.