Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 9 augustus 2019, 15:07

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft lidstaten gevraagd mee te helpen zoeken naar een oplossing voor het schip Open Arms dat met 121 migranten op de Middellandse Zee vaart. Het schip vaart onder Spaanse vlag, maar geen enkel land heeft de commissie gevraagd de coördinatie op zich te nemen, zei een woordvoerster.

Malta en Italië weigeren het schip toe te laten omdat andere EU-landen geen migranten willen overnemen. "De situatie toont weer eens aan hoe urgent het is dat er voorspelbare en duurzame oplossingen komen", aldus de zegsvrouw. Alles hangt volgens haar af van de bereidheid van lidstaten om solidariteit te tonen. Voor een al dan niet tijdelijk mechanisme is echter geen meerderheid.

Onder de opvarenden zijn 30 kinderen en 2 baby’s. Voorzitter van het Europees Parlement David Sassoli drong donderdag in een brief aan Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker aan op een eerlijke verdeling van de migranten. Europa verliest volgens de Italiaan zijn "hart en ziel" als het de opvarenden niet beschermt. Juncker beantwoordt de brief volgens zijn woordvoerster binnenkort.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.