Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
dinsdag 13 augustus 2019, 13:21

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft tijdelijke invoerheffingen ingesteld op gesubsidieerde biodiesel uit Indonesië. Het gaat om tarieven van 8 tot 18 procent op biodiesel, onder meer uit palmolie, waarvoor Indonesische producenten volgens Brussel belastingvoordelen of subsidies ontvangen of grondstoffen onder de marktprijs kunnen kopen.

De maatregel moet de eerlijke concurrentie op de Europese markt herstellen, licht het dagelijks bestuur van de EU toe. Uit diepgaand onderzoek is gebleken dat de Indonesische voordeeltjes de Europese producenten economische schade berokkenen.

De nieuwe tarieven zijn op voorlopige basis. De Commissie onderzoekt ook nog of andere grondstoffen dan palmolie voor de productie van biodiesel mogelijk worden gesubsidieerd door de Indonesische overheid. In december wordt besloten over definitieve maatregelen.

De EU-markt voor biodiesel is volgens Brussel jaarlijks ongeveer 9 miljard euro waard, met importen uit Indonesië ter waarde van 400 miljoen euro.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.