Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
donderdag 22 augustus 2019, 11:38

JAKARTA (ANP/BLOOMBERG) - De regering van Indonesië wil dat Indonesische luchtvaartmaatschappijen geen vliegtuigen meer bij Airbus bestellen. Jakarta is kwaad dat de Europese Unie de import op Indonesische biodiesel uit palmolie beperkt. Met maatregelen tegen de Europese vliegtuigbouwer wil het land die maatregel vergelden.

De lndonesische minister van Handel, Enggartiasto Lukita, dringt er bij vliegmaatschappijen niet alleen op aan geen nieuwe Airbus-toestellen meer te bestellen. Hij wil ook dat ze uitstaande orders voor vliegtuigen bij Airbus inwisselen voor bestellingen bij de Amerikaanse concurrent Boeing. Volgens Lukita heeft de medeoprichter van het Indonesische Lion Air al gezegd alle beslissingen van de regering op te volgen.

De Europese Commissie voerde deze maand importheffingen in op biodiesel met palmolie uit Indonesië, 's werelds grootste producent van de plantaardige olie. Jakarta steunt biodieselproducenten met subsidie en belastingvoordelen. Brussel wil er met de tarieven voor zorgen dat de concurrentie zo eerlijk mogelijk blijft. Het steekt Indonesië ook dat de EU uit zorgen over ontbossing het gebruik van palmolie voor biobrandstof aan banden heeft gelegd.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.