Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
vrijdag 23 augustus 2019, 20:08

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie moet de handelsovereenkomst met de Mercosur-landen gewoon ratificeren, vindt de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Het dreigement van de Franse president Emmanuel Macron het akkoord te blokkeren als Brazilië niet harder optreedt tegen de bosbranden in eigen land, helpt niet het Amazonegebied te beschermen, aldus een woordvoerder van de Duitse regering.

Macron zei vrijdag het verdrag niet te zullen goedkeuren omdat de Braziliaanse president Jair Bolsonaro telkens terugkomt op zijn beloften klimaatveranderingen tegen te gaan. De Franse president maakte zijn Zuid-Amerikaanse ambtsgenoot zelfs uit voor "leugenaar".

Volgens de woordvoerder van Merkel leidt het afschieten van het verdrag niet tot minder ontbossing in Brazilië. De deal bevat juist bindende afspraken over de bescherming van het klimaat, aldus Berlijn.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.