Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 11 september 2019, 10:45

BRUSSEL (ANP) - De twee EU-commissarissen die afgelopen zomer plaatsnamen in het Europees Parlement worden niet vervangen. Na Estland heeft nu ook Roemenië besloten zijn kandidaat terug te trekken. Daar was wel een flinke portie druk voor nodig, zegt CDA-Europarlementariër Esther de Lange.

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker had gezegd het niet nodig en te duur te vinden om de twee vertrokken commissarissen te vervangen, maar zijn voorstel om hun plekken leeg te laten tot de nieuwe commissie op 1 november aantreedt werd in juli niet overgenomen door de lidstaten. In het Europees Parlement was er ook weinig animo voor.

De posities van de Roemeense commissaris Corina Creţu (regionaal beleid) en de Estlandse vicevoorzitter Andrus Ansip (Digitale Markt) zouden voor de korte periode worden ingenomen door respectievelijk Mircea Pașcu en Kadri Simson. De laatste wordt vanaf november overigens wel commissaris voor Energie in de nieuwe commissie.

De kosten voor de vervanging zouden volgens Juncker kunnen oplopen tot 1 miljoen euro per commissaris, onder meer voor hun pensioen, reiskosten, vergoedingen en kosten voor medewerkers.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.