Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
dinsdag 8 oktober 2019, 17:32

LUXEMBURG (ANP) - Nederland doet niet mee aan het migratie-akkoord van Duitsland, Frankrijk, Italië en Malta. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) heeft dat in Luxemburg verklaard. Dat deed ze bij een vergadering van EU-ministers over de vorige maand gesloten deal tussen de vier landen over de verdeling van migranten die vanuit Afrika de Middellandse Zee oversteken.

"Het is een positief initiatief maar ik zie te weinig perspectief voor een oplossing om ons nu bij aan te sluiten", zei ze na afloop. "Bovendien is dit akkoord alleen voor het centrale Middellandse Zeegebied". Migranten en vluchtelingen maken gebruik van drie routes om over zee naar Europa te komen.

Volgens Broekers-Knol steunt maar "een drietal lidstaten" het door de vier landen afgesproken tijdelijke mechanisme om Italië en Malta te ontzien. Die willen al een jaar geen schepen meer toelaten als andere EU-landen niet ook mensen opnemen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.