Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties
logo Flow Euro Portal
woensdag 9 oktober 2019, 16:07

BRUSSEL (ANP) - Frans Timmermans heeft zoals verwacht officieel groen licht gekregen van het Europees Parlement om de komende vijf jaar als eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie te dienen onder Ursula von der Leyen. De Nederlander wordt volgens de planning vanaf 1 november verantwoordelijk voor het Europese klimaatbeleid.

Een hoorzitting van drie uur in het parlement bracht Timmermans dinsdagavond ondanks een aantal kritische vragen niet in moeilijkheden. De coördinatoren van de politieke groepen in het parlement gaven woensdag het verlossende woord. "Hij is de juiste man voor de baan."

De meeste grote partijen gaven hun steun aan de PvdA-politicus. Onder meer de conservatieve ECR-fractie, waar Forum voor Democratie in zit, deed dat niet, net zo min als de Europese fractie van de Partij voor de Dieren. Europarlementariër Anja Hazekamp vindt het "onbegrijpelijk" dat Timmermans niet van plan is om EU-miljoenen voor vleesreclames te schrappen.

 
  • Home
Geachte bezoeker,
De Stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) waardeert het dat u mee wilt doen aan onze enquête. De uitkomst van deze enquête wordt gebruikt om de website beter op uw wensen af te stemmen.
Het invullen van de vragenlijst duurt slechts enkele minuten.
Klik op Doorgaan voor het invullen van de enquête. Klik op Stoppen voor het verlaten van dit scherm.